Spójrzmy prawdzie w oczy – wiele osób nie umie gotować.
Może to być spowodowane tym, że nigdy ich nie nauczono lub nigdy nie mieli czasu na naukę. Ale nauka gotowania nie jest tak trudna, jak ludziom się wydaje. W następnym artykule otrzymasz porady, które ułatwią gotowanie.Podczas krojenia cebuli trzymaj zapałkę między zębami podczas krojenia. Upewnij się, że zapałka się nie świeci. To powstrzyma piekące oczy i niechciane łzy. Twoje doświadczenie krojenia cebuli będzie przyjemniejsze, jeśli za każdym razem będziesz postępować zgodnie z tą prostą wskazówką.Aby smażyć stir fry z autentycznym chińskim akcentem, spróbuj użyć ich techniki aksamitnej! Przygotuj mieszankę skrobi kukurydzianej, białek jajek, przypraw i sherry i umieść w niej wieprzowinę, kurczaka lub krewetki na około pół godziny. Następnie zblanszuj w gorącym oleju lub wrzącej wodzie, aby uzyskać lśniące, delikatne i pyszne smażenie o jakości restauracyjnej.Aby przygotować się do posiłku, który zamierzasz ugotować, zrób wyczerpującą listę wszystkiego, czego będziesz potrzebować do ugotowania posiłku, kiedy idziesz do supermarketu. To pozwoli ci pozostać tak zorganizowanym, jak to tylko możliwe, więc żadna część posiłku nie zostanie pominięta.Po wyjęciu kukurydzy z kolby, zeskrob ją grzbietem noża. W ten sposób wydobędziesz z niego „mleko”. Skropić „mlekiem” kukurydzę, aby dodać dodatkowego smaku.Kiedy gotujesz posiłek w ciągu nocy, upewnij się, że smakujesz go w kilku różnych punktach. Pozwoli ci to dokładnie określić, kiedy jest zrobione, aby nie ryzykować, że go rozgotujesz. Smakowanie jedzenia jest ważne, aby osiągnąć pożądaną jakość.Jeśli zapomniałeś namoczyć fasolę przez noc, zamiast tego szybko je namocz. Po prostu wrzuć fasolę do bardzo dużego garnka i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około dwie godziny.
Ta metoda jest tak samo skuteczna jak całonocne moczenie i pozwala zaoszczędzić czas.Ugniatanie to męczące zadanie, ale ciągle poruszająca się deska sprawia, że jest to jeszcze trudniejsze.
Czy próbowałeś kilku nieudanych sztuczek, aby zabezpieczyć deskę? Wypróbuj najprostszy ze wszystkich, który zawsze przyniesie najlepsze rezultaty. Umieść wilgotny ręcznik pod deską, której używasz do wyrabiania ciasta. Utrzyma deskę na miejscu.Warzywa mrożone powinny być używane tylko w ostateczności w domowej kuchni. Chociaż są tanie i zwykle dostępne przez cały rok, w kilku ważnych obszarach daleko im do świeżych warzyw. Warzywa mrożone straciły część swoich zdrowych witamin i składników odżywczych. Często mają niezdrowe dodatki do żywności. Mają też tendencję do gorszego smaku niż ich świeże odpowiedniki.Jeśli chcesz upiec deser jagodowy zimą (kiedy większość jagód jest poza sezonem), użyj mrożonych jagód jako pysznej i bardziej ekologicznej alternatywy dla świeżych! Rozmrażaj mrożone jagody przez 45 minut, odsącz nadmiar, a następnie używaj jak zwykle do robienia ciasta jagodowego lub szewca.Jeśli masz rodzinę, będziesz chciał wdrożyć proces sprzątania po ugotowaniu posiłku. Jest to bardzo ważne, ponieważ będziesz chciał zachować nadmiar jedzenia, którego nie spożywasz, na przyszłe porcje. Sprzątanie po posiłku jest tak samo ważne jak przygotowanie przed posiłkiem.Jak wspomniano na początku tego artykułu, w dzisiejszych czasach ludzie często nie wiedzą, jak gotować, bez względu na powód. Czytając ten artykuł, rozpocząłeś proces zdobywania wiedzy na temat gotowania. Kto wie, może masz to, czego potrzeba, aby nawet zostać szefem kuchni!